Gecertificeerd Konijndeskundige 

professioneel advies en begeleiding

Konijnen zijn één van de meest gehouden huisdieren in Nederland. Daarom is het erg belangrijk dat eigenaren goed geïnformeerd worden over hoe konijnen leven en hoe zij hun konijnen het best kunnen huisvesten en verzorgen.  Wij bieden die informatie uiteraard aan iedereen.

  • Professionele begeleiding / hulp kan via een telefonisch consult of bezoek aan huis.
  • Koop je bij Fransehangoren.nl een konijn, koppel of groep, dan zit die hulp er standaard een konijnenleven lang bij.

U kunt een consult aanvragen. Een consult kan telefonisch of bijvoorbeeld via facetime als zicht op de huisvesting/situatie nodig is.  Stuur ons een appje / of mailtje om een consult aan te vragen.
Kijk bij tarieven hoe dit geregeld is.

Happy Koppels

Konijnen horen in groepen of minimaal in een koppel te leven.
Konijnen zijn groepsdieren.  We weten steeds maar over konijnen en leren nog steeds en dan nog zijn de onderzoekers nog druk met het begrijpen van dit zo speciale dier. Konijnen zorgen voor- en verzorgen elkaar. Ze houden elkaar warm, spelen en rennen samen zodat alle systemen in het konijn optimaal kunnen functioneren. Konijnen eten meerdere keren per dag en door samen voedsel te zoeken eten konijnen gevarieerder en vaker grassen en kruiden en eten ze beter. Ook drinken konijnen beter en vaker als ze samen met hun groep/koppel zijn.
Er zijn legio andere functies in een konijn die goed/beter functioneren als zij met andere konijnen leven.  te veel om hier allemaal te benoemen.

Er is echt geen reden om een konijn alleen te houden.  ‘De konijnen krijgen aandacht genoeg bij ons’  hoor ik vaak als argument, en dat geloven we ook maar de aandacht en zorg die mensen aan hun konijn geven vervangt lange na niet de aandacht en verzorging die konijnen elkaar geven. Konijnen wonen niet voor niets in grote groepen in een burcht, zij hebben elkaar nodig. Bovendien hebben wij ons werk of school en ons menselijke levensritme dat niet gelijk staat aan wat een konijn nodig heeft.
Nog niet overtuigd?, kijk dan eens op happy koppels

Er is inmiddels al zoveel meer bekend over konijnen en het is wetenschappelijk bewezen dat konijnen in koppels /groepen gezonder zijn, langer leven en daardoor ws ‘gelukkiger ‘zijn.
Daarom besteed ik veel tijd aan het koppelen van konijnen. Dat moet zorg moet gebeuren.
Hebt u daar hulp of begeleiding bij nodig?  dan kunt u een consult aanvragen.

Dat tijd van een konijn in een hok ligt ver achter ons…..

Konijnen horen niet in een hok! Ze hebben ruimte nodig om te rennen en spelen en hun spieren en lichaamssystemen optimaal in werking te houden.  Konijn houd je in een ruime ren of gewoon in je tuin. Inspiratie nodig ? lees meer op onze inspiratiepagina