Konijnen Leven Samen als Happy Koppel

Konijnen Leven samen als Happy Koppel. Konijnen leven in de natuur in groepen en dat is niet voor niets. Ze hebben elkaar nodig. Konijnen zorgen voor elkaar, waarschuwen elkaar bij gevaar. Konijnen zijn tenslotte prooidieren en zullen hun soorteigengedrag moeten kunnen vertonen. Ze houden elkaar warm en helpen elkaar in bijvoorbeeld angstige of stressvolle momenten. Konijnen wassen elkaar op plekken waar ze zelf niet bij kunnen, ze spelen en rennen met elkaar en dat zorgt voor sterke botten en spieren maar ook de darmwerking wordt hierdoor gestimuleerd. Samen eten konijnen beter en vaker op de dag, ze drinken meer waardoor ze hun eten beter kunnen verwerken. Alle systemen in het dier en werken zo optimaal en dat zorgt voor een gezonder en gelukkiger konijn.

Is één konijn dan zielig ?
Ja, eigenlijk wel. Natuurlijk kan een mens heel goed voor een konijn zorgen maar mensen hebben werk, andere gezinsleden, hobby’s of andere verplichtingen. Logisch ook maar dat betekent dat een mens nooit de steun kan zijn voor je konijn die hij/zij eigenlijk nodig heeft, hoe liefdevol je hem ook verzorgt als Mens!

Ervaringen van happy baasjes..

Happy konijnen; happy baasje!
De aanschaf van een Franse hangoor was in eerste instantie bedoeld als gezelschap voor mezelf. Heel egoïstisch misschien, maar mijn stoere ram zou aan liefde en aandacht zeker niks tekort komen.
Toen ik merkte dat hij altijd bij me in de buurt bleef, zowel binnen als buiten, snapte ik dat hij zich alleen zou voelen op de momenten dat ik er niet ben. Ik heb toen bij Carrol-Joan ook een voedster opgehaald. Omdat ze elkaar al kenden, verliep het koppelen naar verwachting heel soepel. Je wordt hierin heel goed begeleid en Carrol-Joan gaf mij als onervaren eigenaar veel ruimte voor vragen en overdenkingen. Ze luistert naar je, geeft advies, maar dringt je niks op. Dat was heel prettig en daarom ben ik nu de gelukkige eigenaar van een prachtkoppel!
Mijn angst, dat ik nu geen aandacht meer zou krijgen van mijn stoere ram, was ongegrond. Hij komt nog steeds naar me toe om knuffels te halen en zijn vriendinnetje inmiddels ook. Dat betekent dus: dubbele knuffels, dubbel genieten en dubbel geluk! Ze wassen en beschermen elkaar en liggen het liefst lekker zij aan zij. En, nog een belangrijk voordeel: je hebt er niet eens dubbel werk mee. Het voeren en schoonmaken gaat allemaal in één moeite door. Bovendien voel ik me nu minder schuldig als ik overdag ga werken.
Kortom: er zijn geen argumenten om het niet te doen. Het heeft mij alleen maar extra happy gemaakt, dus ik ga voortaan altijd voor een koppeltje. Natuurlijk kan het misgaan, maar ook dan is Carrol-Joan er om je te steunen en haar kennis en passie met je te delen. Zij kan je precies vertellen wat in jouw/jullie situatie het beste is. Vertrouw daar maar op.

Happy baasje Sas

Happy koppels Galery

Hoe stel je een koppel of een groep samen

In principe zijn alle combinaties mogelijk. Natuurlijk zijn er combi’s die meestal goed gaan, maar meestal betekend niet altijd.  Er spelen vele factoren mee en het is simpelweg niet te voorspellen. Ik help u vanaf het moment dat u hier bent om te komen kijken tot zolang dat nodig is ook nadat u de dieren bij ons heeft opgehaald.  Ik verzorg de koppeling altijd op mijn eigen lokatie voor u.

Garanties geven kan niet.

  • Dieren blijven dieren en in de ontwikkeling naar een volwassen dier kan er van alles gebeuren wat de ‘klik’ tussen de dieren (tijdelijk) kan verstoren. Daarom adviseer ik altijd om een alternatief te hebben om de dieren te kunnen scheiden als dat moet.
  • Het is niet in alle gevallen mogelijk om dieren terug te nemen bij een mislukte koppeling.
  • Kiest u er zelf voor om te koppelen dan is het risico aan u. Ik neem de dieren niet terug als uw koppeling niet lukt.