Fokkerij gericht op Konijnenwelzijn

Fokkerij gericht op Konijnenwelzijn. Onze konijnen groeien op de kruidentuin, worden hier gesocialiseerd en voorbereid op een leven lang gelukkig Konijn!
Na selectie wordt bepaald welke dieren evt mogen verhuizen. Deze dieren worden geplaatst i.c.m. met een plaatsingtraject. De dieren worden gekoppeld en als koppel of groep verkocht. (zie plaatsingtraject)
Interesse in zo’n traject?, neem contact met mij op via whatsapp.
Soms kan ik dieren uit mijn eigen fokkerij plaatsen maar soms past het beter om uit te kijken naar andere konijnen of andere rassen. Ook kijk ik voor u bij konijnenopvang en zoek daar geschikte dieren.
Ik verkoop geen dieren uit eigen fokkerij zonder plaatsingstraject.

Ik ben het best bereikbaar via whatsapp. 

Onze fokdieren voor 2024

Zwart Otter

Blauw Zilvervos

Bruin

Blauw Otter

Midden Blauw Marter Fox

Advies / gedragstherapie?

  • Alle dieren worden hier gesocialiseerd. Ze wennen aan mensen, handelen op een tafel, borstelen en nemen eten aan uit de hand.  Het is aan de nieuwe eigenaar dit voor te zetten en de dieren thuis verder te socialiseren.
  • Koppels /trio’s worden bij en door ons gekoppeld -zie happy koppels- en ook enkele dieren worden bij en door ons gekoppeld aan bestaande konijnen en verhuizen samen.
  • Wanneer de nieuwe eigenaar zelf thuis koppelt nemen wij geen dieren terug als het niet lukt.
  • De rammen worden gecastreerd verkocht.
  • Alle dieren verhuizen volledig gevaccineerd.
  • zie tarieven voor de prijzen.

Heeft u hulp nodig bij gedragsproblemen van uw konijn(en)?
Bijvoorbeeld bij; angst, agressie, vechten en/of koppelen problemen.
Momenteel rond ik mijn studie tot gedragstherapeut af en kan u NU GRATIS advies geven.

Heeft u hulp nodig bij huisvesting of aanschaf van konijnen?
Vraag dan een consult aan.  Vooraf spreken we een moment af dat u de tijd heeft voor een consult (chat of bijv. telefonisch)   U betaalt €17,= per 30 minuten en altijd minimaal € 17,=
Bij een consult op afspraak bespreken voor vooraf de voorrijkosten.

Voor beide hulptrajecten stuurt u mij een whatsapp berichtje. 

Kijk dan eerst even in de webshop
Wij verkopen via deze pagina voeding, kruiden het magazine ‘Lang Leven Konijnen’ .

Hulp nodig bij uw huidige voedingsplan? ook dan kan ik meekijken en helpen.
Vraag is dat geval een consult aan.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over mij en de fokkerij?  Bel of app mij gerust. Ik ben 7 dagen per week bereikbaar. Wil je lezen wat de ervaringen zijn van anderen die hier geweest zijn, advies hebben gevraagd of een koppel konijnen of konijnenvoeding hebben gekocht?  Lees de resensies

Ervaringen van anderen

Ben je geinteresseerd en wil je meer weten over mij en de fokkerij?
Bel of app mij gerust. Ik ben 7 dagen per week bereikbaar. Wil je lezen wat de ervaringen zijn van anderen die hier geweest zijn, advies hebben gevraagd of een koppel konijnen hebben gekocht?
Lees de resensies

Fokkerij gericht op Konijnenwelzijn  en Happy Koppels

Konijnen Leven samen als Happy Koppel –  betere Konijnenwelzijn. Konijnen leven in de natuur in groepen en dat is niet voor niets. Ze hebben elkaar nodig. Konijnen zorgen voor elkaar, waarschuwen elkaar bij gevaar. Konijnen zijn tenslotte prooidieren en zullen hun soorteigengedrag moeten kunnen vertonen. Ze houden elkaar warm en helpen elkaar in bijvoorbeeld angstige of stressvolle momenten. Konijnen wassen elkaar op plekken waar ze zelf niet bij kunnen, ze spelen en rennen met elkaar en dat zorgt voor sterke botten en spieren maar ook de darmwerking wordt hierdoor gestimuleerd. Samen eten konijnen beter en vaker op de dag, ze drinken meer waardoor ze hun eten beter kunnen verwerken. Alle systemen in het dier en werken zo optimaal en dat zorgt voor een gezonder en gelukkiger konijn.

Is één konijn dan echt niet oke ?
In de meeste gevallen wel maar de uitzondering bevestigt de regel zoals altijd. Kijk goed naar je konijn, dan zie je vanzelf hoe het met hem/haar gaat. Natuurlijk kan een mens heel goed voor een konijn zorgen maar mensen hebben werk, andere gezinsleden, hobby’s of andere verplichtingen, logisch ook maar dat betekent dat een mens nooit de steun kan zijn voor je konijn die hij/zij eigenlijk nodig heeft, hoe liefdevol je hem ook verzorgt als Mens! Wees eerlijk, denk als een konijn en maak keuzes voor een beter konijnenwelzijn.

Ervaringen van happy baasjes..

Happy konijnen; happy baasje!
De aanschaf van een Franse hangoor was in eerste instantie bedoeld als gezelschap voor mezelf. Heel egoïstisch misschien, maar mijn stoere ram zou aan liefde en aandacht zeker niks tekort komen.
Toen ik merkte dat hij altijd bij me in de buurt bleef, zowel binnen als buiten, snapte ik dat hij zich alleen zou voelen op de momenten dat ik er niet ben. Ik heb toen bij Carrol-Joan ook een voedster opgehaald. Omdat ze elkaar al kenden, verliep het koppelen naar verwachting heel soepel. Je wordt hierin heel goed begeleid en Carrol-Joan gaf mij als onervaren eigenaar veel ruimte voor vragen en overdenkingen. Ze luistert naar je, geeft advies, maar dringt je niks op. Dat was heel prettig en daarom ben ik nu de gelukkige eigenaar van een prachtkoppel!
Mijn angst, dat ik nu geen aandacht meer zou krijgen van mijn stoere ram, was ongegrond. Hij komt nog steeds naar me toe om knuffels te halen en zijn vriendinnetje inmiddels ook. Dat betekent dus: dubbele knuffels, dubbel genieten en dubbel geluk! Ze wassen en beschermen elkaar en liggen het liefst lekker zij aan zij. En, nog een belangrijk voordeel: je hebt er niet eens dubbel werk mee. Het voeren en schoonmaken gaat allemaal in één moeite door. Bovendien voel ik me nu minder schuldig als ik overdag ga werken.
Kortom: er zijn geen argumenten om het niet te doen. Het heeft mij alleen maar extra happy gemaakt, dus ik ga voortaan altijd voor een koppeltje. Natuurlijk kan het misgaan, maar ook dan is Carrol-Joan er om je te steunen en haar kennis en passie met je te delen. Zij kan je precies vertellen wat in jouw/jullie situatie het beste is. Vertrouw daar maar op.

Happy baasje Sas