Fokkerij gericht op konijnenwelzijn.

onze fokkerij is anders dan anders nestjeKleinschalige fokkerij gericht op Konijnenwelzijn. Omdat het welzijn van konijnen belangrijk is. Omdat de fokkerij in Nederland veel beter kan, zet ik mij al jaren in voor meer kennis en kunde én bewustwording bij konijnenfokkers. (ook mensen die er voor kiezen een keer een nestje te hebben zijn fokkers en vallen onder de Wet Houden van Dieren)

Fokken met dieren doe je niet zomaar, fokken doe je met je volle verstand en dat begint bij de juiste kennis. Ik ben ervan overtuigd dat fokken in Nederland naar een hoger niveau kan en dat dit zorgt voor betere kwaliteit en bewustwording en daarmee een beter dierenwelzijn.

Ik fok met zorg en bied een uitstekende socialisatie aan de lampreien. Iedere nieuwe eigenaar krijgt een konijntje wat gemakkelijk te hanteren is, gewend aan handen en eet uit de hand.
Ik ben lid van hangorenfokkersclub en kleindierenvereniging.

Momenteel geen beschikbare konijnen

Wij fokken jaarlijks enkele nesten otters in verschillende kleuren.  Dit doen we met uiterste zorg voor het voorzetten van het ras en otterlijnen en alleen met dieren waarvan wij weten dat ze fokgeschikt zijn. Wij houden van alle dieren bij uit welke lijn zij komen en noteren alle opvallendheden die we zien.
In het geval van nieuwe aankoop van fokdieren, zijn wij bekend met de fokker en de lijn die deze fokker aanhoudt.

Zuivere fokkerij

Bij ons geen ‘oeps nestjes’ of onbekende achtergronden. Wij weten exact waar we mee fokken en met onze genetische kennis weten we ook wat er uit een combinatie te verwachten is.  Bovendien worden de dieren die bij ons gefokt worden,  worden geboren in het natuurlijke voortplantingsseizoen ‘het voorjaar’. Dat betekend dat wij soms in de zomer jonge fransehangoren beschikbaar hebben voor verkoop.

Tip!

Bezuinig niet op een vervoersmand en koop er één voor elk konijn!

 • Een handvat en/of het deurtje schiet los door goedkoper materiaal:
  Je dier springt er uit of de hele mand valt.
 • De klemmetjes sluiten niet goed of breken af: de bodem valt.
 • Te klein: een grote fransehangoor past daar simpelweg niet in
 • Te groot: de mand is voor 2 grote konijnen en dat is niet te tillen!

Niet doen dus, koop gewoon een goeie transportmand van ong. 50 cm lengte. Deze bijvoorbeeld, gaat met gemak een leven lang mee.
Te koop bij   www.dekonijnenwinkel.nl    –  € 21,95  (+ verzend €6,95)

 • Alle dieren worden hier gesocialiseerd. Ze wennen aan mensen, handelen op een tafel, borstelen en nemen eten aan uit de hand.  Het is aan de nieuwe eigenaar dit voor te zetten en de dieren thuis verder te socialiseren.
 • Koppels /trio’s worden bij en door ons gekoppeld -zie happy koppels- en ook enkele dieren worden bij en door ons gekoppeld aan bestaande konijnen en verhuizen samen.
 • Wanneer de nieuwe eigenaar zelf thuis koppelt nemen wij geen dieren terug als het niet lukt.
 • De rammen worden gecastreerd verkocht.
 • Alle dieren verhuizen volledig gevaccineerd.
 • zie tarieven voor de prijzen.

Heeft u advies nodig of misschien wat meer begeleiding bij aankoop, koppelen, verzorging of huisvesting
Vraag dan een consult aan.

Vooraf spreken we een moment af dat u de tijd heeft voor een consult (chat of bijv. telefonisch)
U betaalt €17,= per 30 minuten en altijd minimaal € 17,=

Kijk dan eerst even in de webshop
Wij verkopen via deze pagina voeding, kruiden het magazine ‘Lang Leven Konijnen’ .

Hulp nodig bij uw huidige voedingsplan? ook dan kan ik meekijken en helpen.
Vraag is dat geval een consult aan.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over mij en de fokkerij?  Bel of app mij gerust. Ik ben 7 dagen per week bereikbaar. Wil je lezen wat de ervaringen zijn van anderen die hier geweest zijn, advies hebben gevraagd of een koppel konijnen of konijnenvoeding hebben gekocht?  Lees de resensies

Otter-Fransehangoren

Ik fok otter-Franshangoren in verschillende kleuren.
Otter- Fransehangoren zijn Fransehangoren met een speciale ‘otter tekening’. Deze tekening is genetisch bepaald en kan in diverse dek-kleuren voorkomen. Vandaar dat ik spreek van bruin-, blauw-, Lilac- of zwart-otter.   Ook komt er soms een Fox uit… de dekkleur is dan geheel verdreven en is er alleen wit te zien op bepaalde plekken. In dit geval spreken we van ‘zilvervos’ of fox.

de dieren van 2022. 

Ervaringen van anderen

Ben je geinteresseerd en wil je meer weten over mij en de fokkerij?
Bel of app mij gerust. Ik ben 7 dagen per week bereikbaar. Wil je lezen wat de ervaringen zijn van anderen die hier geweest zijn, advies hebben gevraagd of een koppel konijnen hebben gekocht?
Lees de resensies

Advies nodig ?

Heeft u advies nodig of misschien wat meer begeleiding bij aankoop, koppelen, verzorging of huisvesting
Dat kan via een consult.  Vooraf spreken we een moment af dat u de tijd heeft voor een consult (chat of bijv. telefonisch)
U betaalt €17,= per 30 minuten en altijd minimaal € 17,=