Mijn konijn eet bijna geen hooi

Regelmatig hoor ik dat konijnen geen of weinig hooi eten. Natuurlijk eet het ene konijn meer hooi dan het andere maar het is echt heel belangrijk dat konijnen veel hooi krijgen en eten.

80% van de dagelijkse voeding = HOOI!
Je hebt hooi en hooi. Bovendien is hooi een natuurproduct en alles wat op het land te vinden is vindt je terug in het hooi, dat is normaal. Vaak zijn de verpakte pakjes hooi beter gecontroleerd dan een baal hooi wat je bij een boer koopt maar je hebt daarmee niet beter hooi. Dus check gewoon goed wat je geeft.
fotobron:  dierenkliniek Wilhelminapark

Hoe geef je het hooi?
Zorg voor een ruime ruif waar het hooi losjes in ligt.
Koop nooit een hooibal… dit is niet voor konijnen en al zeker niet voor een fransehangoor.
Hij/zij kan hier slecht van eten en zal al snel de interesse in het hooi verliezen. Daardoor denkt je als eigenaar dat je konijnen het hooi niet eten en dus ga je voer geven en zo is het cirkeltje weer rond.
Niet doen dus!!

En net als met het voer en water, een konijn moet met 4 pootjes op de grond en zn neus naar de grond kunnen eten. Hang de ruif dus niet hoog maar juist laag tegen de grond aan zodat je konijn er voor kan zitten én… leg een laagje hooi op de plasbak van je konijn.  Ze help je hem/haar ook om ook daar eten te vinden.

Een konijn kan gewoon het beste gewone weidehooi eten. Dat haal je bij de boer.  Natuurlijk hooi bevat alles wat een konijn nodig heeft.  Problemen komen meestal niet door het hooi maar juist door de voeding die naast het hooi gegeven wordt. Balance is hierin belangrijk
Weet je het even niet?… app mij. Ik help je.

Reden om niet goed hooi te eten:

  • Eerst sluit je problemen aan het gebit of andere medische oorzaken uit. Bezoek je DA en laat dit onderzoeken.
  • Je konijnen zitten vol met ander voedsel,  dus pas de hoeveelheid van het voer aan en draai je routine om.
    – Geef geen snoepjes, snacks of fruit.
    – geef eerst hooi.
  • Je konijn  heeft het nooit goed geleerd. Dat kan zijn doordat hij/zij erg jong uit het nest is gehaald;  De voedsters het zelf nooit geleerd heeft; de fokker niet voldoende hooi heeft gegeven of…
  • Ze vinden het hooi wat je geeft niet lekker.  Wat geef je ze eigenlijk?.. weet je dat?
  • Zorg voor mooi groen en fris ruikend hooi. Over het algemeen is dat niet de verpakte droge troep uit de supermarkt of tuincentra.
  • Koop een baal mooi groen hooi bij een boer in je omgeving of bestel goed hooi bij een diervoederleverancier/fouragehandel. Maak een kist in je schuur of gebruik een lege kliko als opslag.
  • Geef altijd hooi!! Dagelijks een flinke pluk hooi in een grote ( en meerdere) ruime ruifven.
  • Als je wil doe er kruiden doorheen en verstop die in de dagelijkse pluk hooi.
  • Zorg voor meerdere ruime en stevige ruiven en zorg ook dat de hooiruif niet te vol zit maar losjes gevuld is en zorg voor meerdere plekken waar hooi ‘hangt’.
  • Pas tegen de avond geef je een beetje bix. Niet te veel  5% van het dagelijkse voer bestaat uit bix. Meer niet.

Extra tip’s:

  • Zorg dat je konijn zitten op 4 pootjes hooi kan eten en niet naar boven hoeft te reiken.
  • Gooi het voer-ritme even helemaal om en breng je konijnen in de war en zo wek je hun nieuwsgierigheid.
  • Verstop kruiden in het hooi. Je konijnen gaan zoeken en moeten ‘werken’ voor hun eten.
  • Gooi het eten gewoon op de bodem van hun verblijf (let wel op dat het daar niet nat kan worden door de regen)  en laat hun natuurlijke gedrag z’n gang gaan.
  • Wil je het voer niet los op de grond hebben liggen?. Doe het dan in een activity bal of ander spelletje. Hiermee activeer je je konijn en boots je op een goede manier rastypisch gedrag.
  • Wissel af en toe eens van kruiden of geef wat anders;  zonnebloempitten, gedroogd fruit of groente, gezonde snacks, een aardbei.. verzin iets waarmee je je konijn verrast.

Mijn konijn is anders dan normaal  = alarmbel !

Wacht niet!  en kijk het niet nog even aan!  app of Bel mij!  0622804061
Voor de eerste stappen kan ik je w.s. snel helpen. Zodra jij of ik vermoed dat een kundig DA hier bij moet komen, doe je dat!  Volg je gevoel, je gevoel zegt het vaak eerder dan je zelf actie neemt. Als je je konijnen goed hebt geobserveerd en je kent hun gedrag en ritme, dan kan je het zien als er iets is. Je weet alleen nog niet wat.

Een gezond konijn,vertoont alert gedrag; is droog en schoon; kijkt en snuffelt rond;  wast zichzelf en/of de ander; zit rechtop zn achterpoten rond te kijken (kegelen);  gaat ontspannen languit liggen, of ligt op z’n zij en slaapt; rent in hoog tempo door de tuin / of kamer; maakt binkies.

Een konijn dat zich niet lekker voelt of pijn heeft,  zit stil; in elkaar gedoken; is koud; zit in een hoekje; heeft snelle ademhaling; samen- of half dichtgeknepen ogen; maakt zachte geluidjes of knarst met zn tanden; trekt groene vlieg aan.

Een konijn dat oververhit raakt;
ligt vaak languit met geheven hoofd en heeft een snelle ademhaling is sloom en heeft warme oren.  Wacht niet!  en kijk het niet nog even aan!
– Ga je konijn niet vervoeren
– zorg voor schaduw
– koel de oren (niet met koud maar met lauw water)
– app of Bel mij!  0622804061
Voor de eerste stappen kan ik je ws snel helpen. Zodra ik vermoed dat een kundig DA hier bij moet komen, geef ik dat aan.
Normale lichaamstemperatuur van een konijn is 38 – 39,5 gr.

Dieren Gedrags Therapeut – Konijnen

Ik ben aan het afstuderen als Dieren GedragsTherapeut gespecialiseerd in konijnen.  Dat betekent dat ik kan helpen bij probleemgedrag. Dat kan een groot maar ook klein of ongewenst gedrag zijn.  Ik moet in deze afstudeerfase verschillende casussen behandelen. Dus heb je een konijn met gedrag dat je niet begrijpt of wat onwenselijk is? stuur mij een filmpje met je verhaal, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. Het advies wordt gecheckt door de docenten is is tot 1 juli 2023 gratis!

Probleem of ongewenst gedrag bij uw konijn?

Konijnen zijn teritoriale dieren. Dat zorgt ervoor dat er nog wel eens gedrag zichtbaar is wat niet voldoet aan het beeld dat past bij dat pluizige knuffeltje.  Konijnen kunnen lief en knuffelig zijn maar dat gaat niet zomaar. Daarvoor is een goede socialisatie en begrip en kennis van konijnen erg belangrijk. Ook is de juiste huisvesting van groot belang om een konijn goed te kunnen verzorgen en gezond te houden. Dat maakt ook meteen duidelijk waarom konijnen niet de juiste keuze zijn voor kinderen.

Als dieren gedragstherapeut kan ik u helpen uw konijnen beter te begrijpen en evt. ontwikkeld ongewenst/probleemgedrag om te buigen naar gewenst gedrag.  Voordat u aan konijnen begint is  huisvesting de grootste uitdaging, daar hangt de toekomst en het welzijn van uw konijnen vanaf.  Ik kan u daarmee helpen.  Kijk ook even op huisvesting pagina voor voorbeelden en tips.  U kan mij altijd om hulp vragen

De konijnen apotheek

  • Varkensharen borstel en een kam  (Ik heb beperkte voorraad, stuur mij appje)
  • Dierenthermometer
  • Dwangvoer (critical care)
  • Cisaral drops hond (Ik heb beperkte voorraad, stuur mij appje)
  • Cavasan oogzalf (op recept bij de DA)
  • Anti Myasis spray (Ik heb beperkte voorraad, stuur mij appje)
  • Ice-pod (Ik heb beperkte voorraad, stuur mij appje)
  • Snugglesafe (Ik heb beperkte voorraad, stuur mij appje)

Hoe, wat en hoeveel geef je je konijnen?

Tot 16 weken:
Geef je nog geen groenten.
De lamprijeen leren van de voedster wat ze wel en niet kunnen eten. (daarom houden wij de lamprijen tot week 13/14 bij hun moeder)
Hooi, Stro en kruiden zijn nu belangrijk.

Hoeveel heden:

80%  hooi en evt. stro
15%  kruiden
5%     MixBix  (ong. 25 gr p kg lichaamsgewicht)

Pas  vanaf 16 weken:
Geef je evt. kleine hoeveelheden groenten maar let op want Fransjes zijn erg gevoelig.
Kijk naar de keutels.. Worden die zacht en glimmend of krijgen je konijnen zelfs diaree?.. dan direct stoppen met groenten.  Hooi, Stro en kruiden blijven belangrijk.
Zie je dat je konijnen geen tot weinig hooi eet?  Kijk dan verder op deze pagina bij ‘mijn konijn eet geen hooi’

Hoeveel heden:

80%  hooi en stro
15%   kruiden
5%     MixBix  (max. 200 gr per dag)

Geen voerbak,  strooi het voer uit

Strooi het voer uit in de ren en gebruik geen voerbakjes. Zo hebben ze tijd nodig om te zoeken en zijn ze  een tijd bezig met zoeken, graven en wroeten.
waarom: omdat als je voert in een bakje, je dan eigenlijk een activiteit wegneemt die een konijn juist overdag doet omdat foerageren dan niet meer nodig is. De kans bestaat dat ze dan eerder verveeld zijn en te veel eten.

Ja kan ook een snuffelmat maken of kopen. Daar stooi je het voer in en zo moet je konijn echt moeite doen en zoeken naar zijn eten.

Natte/glimmende keutels of zelfs diaree?…

  • Stop dan direct met het voer en groenten.
  • Maak je konijn schoon en daarna goed droog voordat je hem weer in de ren plaatst.
  • Maak de ren schoon.  Gebruik eventueel een stalspray om de ruimte schoon te houden. Deze spray vind je in de webshop. Wel altijd even de ruimte goed ventileren voordat de konijnen er weer in gaan.
  • Geef nu alleen hooi  (check je hooi op ongewenste inhoud) verstop er kruiden in.
  • Heeft je konijn veel diaree gehad, maak dan een beetje hooithee en bied dat aan als water.

.

Zorg dat je ziet dat je konijn wel eet!
Eet je konijn niet? Ga dan direct naar de DA.
Ga nooit zelf dwangvoer geven zonder te weten wat het probleem is.

Temperatuur van je konijn

De normale temperatuur voor een konijn is 38 C- 39,5 C

  • Is je konijn te koud?
    • Haal je konijn naar binnen en geef hem een matig warm en rustig plekje.
    • Warm de oren met een warme doek of matig warme kruik.
    • Blijf observeren en probeer de oorzaak te vinden.
      • is je konijn nat? check hoe dat komt –> Een gezond konijn kan nat zijn van de regen/sneeuw, maar droogt zichzelf daarna in zijn droge verblijf.
      • is je konijn gewond / is er pijn? —> Bel je DA en laat hem nakijken
    • Geef alleen hooi, de dagelijkse kruiden en vers water.

.

In de meeste gevallen blijkt dat de huisvesting voor de konijnen niet voldoende is.  Een groot konijn (Franse hangoor) heeft een grote droge ruimte nodig van minimaal 210 x 100 cm en 80 cm hoog. Een konijn kan hier rusten en languit liggen en goed drogen als dat nodig is. Zorg ook dat het konijn hier een droge bodem heeft.  Een konijn wat te lang nat blijft, wordt ziek. 

  • Is je konijn te warm?
  • Heeft  je konijn koorts? oogt hij/zij ziek?
    • Wat zie je ?
    • Bel je direct DA en vertel wat je ziet.
  • Is je konijn oververhit door de warmte?
  • Blijf rustig en haal je konijn uit zijn hok / warme ruimte
  • Start direct met koelen
    • Leg hem op een koud aanrecht / steen in de schaduw uiteraard
    • Koel de oren met lauw water (geen koud water)
    • Houd het heel rustig rondom je konijn en neem de tijd
    • Ga nu niet met je konijn naar de DA
    • Blijf erbij totdat je merkt dat je konijn gekoeld is en weer op 4 pootjes wil zitten.
    • Vertrouw je het niet? kan je nu naar een DA ter check
  • Zorg voor vers hooi, lauw water, kruiden.

.

In de meeste gevallen blijkt dat de huisvesting voor de konijnen niet voldoende is.  Tijdens de warme zomers kan een ruimte snel warm worden. Daarom moet het verblijf van je konijn altijd in de schaduw staan. Natuurlijke schaduw van een boom of struik of een vaste muur.  Schaduw van een parasol of schaduwdoek houdt licht tegen maar houdt de warmte juist vast en voldoet dus niet. 

Kijk dus goed waar je het konijnenverblijf plaatst in je tuin en wees eerlijk, is er geen schaduw in je tuin en kan je dat ook niet maken met de juiste beplanting? dan is konijnen houden geen goed idee.

Geef je konijn nooit….

  • Yoghurtsnoepjes
  • Likstenen
  • Traktatiesticks met aangeplakte zaden e.d.
  • water met suiker/zout (bijv. ivm vorst)
  • Een Hooibal (dit is niet geschikt voor konijnen)
  • Een loopplanktrapje (is voor kippen, niet voor konijnen)

Het is slecht voor hun gezondheid. Het helpt niet en het brengt de darmflora van de konijn in de war en dat is nu juist wat je niet wil.  Bedenk altijd dat je konijn kiest voor eten wat een konijn in de natuur zelf kan vinden, takjes, grasjes, kruiden, boomschors. Natuurlijk zijn medicijnen soms nodig maar dat besluit je DA.

Verkoop van kwaliteit konijnenvoer & kruiden

Je kan bij mij terecht voor konijnen speciaalvoer, gedroogde kruiden en kruidenmixen (op maat)  zie webshop
Na heel vragen vragen over het voer wat mijn eigen konijnen krijgen, ben ik dit gaan verkopen. Omdat ik mijn konijnen op een zo natuurlijk mogelijke manier verzorg en huisvest krijgen ze bij mij niet zomaar bix. Ik maak een mix die aansluit op de behoefte.
Zo is de MixBix steeds aangepast aan het seizoen en zorgt o.a. voor  behoud van de weerstand.  Daarnaast geef je de gedroogde kruiden.

Heb je specifieke vragen of wensen of denk je dat je konijnen wat meer ondersteuning nodig hebben? Stuur mij een whatsapp en stel je vraag. Na verschillende cursussen op gebied van veterinaire fytotherapie ben ik in staat om met verschillende kruiden een ondersteunende mix op maat te maken.  Zoekt u een goed speciaalvoer waarover is nagedacht of een leuke kado voor een konijnenliefhebber ?  Kijk in de webshop
Wil je meer weten?.. vraag het gerust, ik ben het best bereikbaar via whatsapp.

Drinkwater in bakken

Geef water in een bak
Laat je konijnen nooit uit een fles of iets dergelijks drinken.  In de zomer als het zo warm is, wordt het drinktuitje heet en in de winter bevriest het.  Je konijnen moeten in een hele rare houding drinken, dat bevorderd de vochthuishouding in hun lichaam niet.
Ooit drinkflesjes in het bos zien hangen??

In meerdere water bakken
Zorg voor meerdere waterbakken zodat je konijnen regelmatig er aan worden herinnerd om wat te drinken. Net als het strooien van het voer.. bevorderd dit het natuurlijke gedrag van zoeken en foerageren.

Drinkwater en vorst

Als het vriest maken veel konijneneigenaren zich zorgen over het bevriezen van het drinkwater. sommige oplossingen die worden aangeboden, helpen misschien wel zodat het wat langer duurt voordat het water bevriest, maar een echte oplossing bieden ze niet en dat kan ook niet. Als het vriest gebeurd dat nou éénmaal.

  • Voeg is geen geval iets toe aan het water. Zout, suiker of zelf een jenevertje wordt nog wel eens geadviseerd.  Allemaal ‘broodje aap verhalen’ Doe dit niet, het is echt niet goed voor de konijnen.
  • Zoals al eerder hier verteld geef je water in bakken en niet in een fles.  Een konijn drinkt met 4 pootjes op de grond en zn snuitje naar de grond.
  • Geef geen warm water.  het helpt niet en werkt zelfs averechts. Warm water kunnen ze niet drinken!


Maar hoe dan wel?   
Er zijn 2 methodes:

  1. Haal ’s avonds de drinkbak weg en zet m snachts  op een warme plek waar het rustig kan ontdooien.
    – Dit betekent dat je konijnen ’s nachts niet kunnen drinken. Dat is niet erg zolang zij overdag maar drinkwater tot hun beschikking hebben.
    – Ook voorkom je hiermee breuk omdat je niet het ijs uit de bak hoeft te breken. Ontdooien gaat langzaam en vanzelf.
    – Geef je konijnen de volgende ochtend op een vaste tijd hun waterbakken en vul deze met lauw water.
    – Lauw water bevriest weliswaar iets eerder maar konijnen drinken liever lauw en dus beter!
  2.  Zorg ervoor dat je 2 drinkbakken hebt.
    – zet een gevulde drinkbak bij je konijnen in de ren.
    – geef altijd lauw water.
    – ’s avonds haal je de bevroren waterbak weg en zet nr 2  neer met opnieuw vers lauw water.
    – De bevroren bak zet je op een plek waar het rustig kan ontdooien. (bijvoorbeeld je aanrecht gedurende de nacht)
    – de volgende morgen wissel je de bakken weer om. en zo ga je door.

Maak je geen zorgen als je konijnen een nachtje of een tijdje geen water hebben omdat het snel bevriest. Als je op vaste tijden het water ververst wennen ze hier aan en drinken ze voldoende op de momenten dat het kan. Bovendien sabbelen ze ook aan het ijs en evt. sneeuw waardoor ze ook water binnen krijgen.
Maak je niet te snel zorgen, je konijnen zijn slimmer dan je denkt!

Je konijnen en weeromstandigheden

Zomer
Belangrijkst tijdens de zomermaanden is dat je konijn zich koel kan houden.  Lees ook verderop op deze pagina het hoofdstuk ‘Keep it Cool’ over hittestress bij konijnen.

Zorg voor schaduw!
Als je uitkijkt naar een plek in je tuin om een ren te bouwen, zorg dan dat er al schaduw is of dat je een boom of een struik kan planten. Een schaduwdoek of parasol biedt wel schaduw maar vaak wordt het daaronder toch erg warm.

Als je dan een mooie koele ren hebt is het ook belangrijk dat je de ren en het hok goed schoon houdt.  Gewoon vegen is voldoende.  Gebruik geen chemische middeltjes, het brengt alleen maar disbalans. Gewoon vegen en wegscheppen is voldoende.
Is je konijn ziek, heeft hij/zij diaree, dan spoel de poepplek schoon met wateren maak je konijn schoon is. Spoelen met lauw water is voldoende. Knip nooit iets weg!! Daarna eerst alles laten drogen, ook je konijn.
Vraag overigens altijd hulp als je ziet dat je konijn diaree of plakpoep heeft. Het betekent dat er iets in de stofwisseling niet goed gaat.  Dit moet je eerst aanpakken.

Herfst
Het fijnste deel van het jaar.. koel en er is voldoende schaduw door de begroeiing.
Toch kan de regen hier roet in t eten gooien.  Konijnen vinden regen niet erg maar als ze te lang natte pootjes hebben worden ze ziek.  In de natuur leeft een konijn in een burcht, diep onder de grond. Daar is het koel en droog. In de ren met hok heeft je konijn deze keuze niet. Dus zorg ervoor dat de ren niet helemaal nat wordt en maak een overkapping. Ook het hok moet goed droog zijn.
Voor koude hoef je je konijn niet te beschermen. Daar kan hij prima tegen.

Winter
Zoals gezegd… kou, sneeuw en wind deren je konijn niet. wel de gevolgen, een nat of tochtig hok of smeltwater wat niet wegzakt in de grond.  In de herfst en winter zorg je het beste voor een overkapping.
Mijn tip: maak die niet te laag, zo kan je er zelf goed staan en dus ook goed schoonmaken. In de zomer zorgt de hoogte voor voldoende luchtverplaatsing dat de warmte niet onder de overkapping blijft hangen.
Of voor een ruim en goed droog binnenhok aan de ren.

Lente
In de lente gelden dezelfde regels als in de herfst.  Het kan dan soms onophoudelijk lang regenen. Bescherm je konijn tegen al dat water en zorg altijd voor een goed droog en tochtvrij slaaphok

Algemeen
Ondersteun je konijn met goede voeding. De natuur biedt je al veel oplossingen in elk seizoen.
Heb je daar vragen over?… bel of app mij gerust.
Met kruiden kan je heel veel bereiken.  Voeding is erg belangrijk.

Huisvesting

De meeste konijnen worden buiten gehouden.  Daarover heb ik een pagina gemaakt. Lees voor meer uitgebreide tips en informatie op Huisvesting
Heb jezelf goede ideeën voor anderen?  maak een foto en stuur ze op.

Houd je je konijn binnen?.. pas je huis dan aan!  Denk als een konijn en probeer je huis te scannen vanuit zijn oogpunt:

  • Een konijn leeft onder de grond en kruipt dus graag ergens in en onder en ligt ook heel graag ergens languit tegenaan.
  • Een konijn loopt op zand of begroeide grond en heeft daar dus veel grip. Een Franse Hangoor is een groot konijn en eigenlijk te zwaar voor zijn pootjes. Die moet je ondersteunen door in huis te zorgen voor grip.  Een droogloopmat is een fijne oplossing. evt vocht (plasjes / water) worden opgenomen en je kan deze matten goed stofzuigen. Een paar keer per jaar spuit je de mat helemaal goed af en laat m drogen.
  • Zet op meerdere plekken water en hooi neer.  Zo vind je konijn in huis ook op meerdere plekken wat te eten.
  • Wees creatief en verbouw een leuke oude kast tot konijnenhuis. Vind inspiratie op Pintrest!

Warmte, keep it cool!

Met warm weer hebben je konijnen het echt moeilijk. Ze kunnen slecht tegen de warmte.
Ze kunnen niet zweten en dus niet gemakkelijk de warmte kwijt. Konijnen koelen via hun oren.
Om te voorkomen dat je konijnen in hitte-stress raken;

Directe tips, wat doe je wel:

  • Zorg je dat het verblijf van je konijnen nooit in de directe zon staat.
  • Deze schaduw moet permanent zijn bijvoorbeeld van een boom, grote struik of gewoon een plek waar de zon nooit komt.
  • Ga nooit werken met schaduwdoeken of parasols.  Eigenlijk betekent dit dat je een verkeerde plek hebt gekozen voor je konijnenren.
  • Geef op echt hete dagen vaker vers water. Geef dan lauw water.
  • Leg -altijd in de schaduw- een koude ceramische tegel, een icepod of een met water gevulde petfles die bevroren is (altijd met een handdoek er omheen) in de ren. Daar kunnen je konijnen op, tegenaan of in de buurt gaan liggen.
  • Blijf kalm in de buurt van je konijnen.
  • Zodra je konijn wat wil eten, geef je hem kruiden, bijv; de Cool-Mix. bij ons te koop in de webshop.
  • Blijf ook de dagen na deze ervaring je konijn goed in de gaten houden. Het gevaar is nog niet geweken. Weerstand is gedaald en bij konijnen betekent dat dat andere narigheden juist nu zich kunnen gaan manifesteren.  Geef ze kruiden!!

wat doe je niet:

  • Geef je konijnen nooit, echt nooit ijskoud water of ijs!!!
    Dit helpt je konijn niet, in tegenstelling,  je veroorzaakt een nog slechtere doorbloeding waardoor de verhitting sneller gaat.
  • Houd het konijn en zijn omgeving droog!!
    Ga nooit met water spuiten, dit trekt vliegen aan en als je konijn het al lastig heeft isde kans op myasis groter.

Wat doe je bij oververhitting?

  • Blijf kalm en leg je konijn in een koele ruimte in huis of in een schuur en laat koud water langs de oren stromen of leg de oren op een ice-pod, fles met bevroren water, alles om de oren te koelen.
  • Ga nu niet met je konijn naar een dierenarts, blijf kalm en zorg dat hij eerst afkoelt.
  • Zodra je konijn weer wat wil eten, geef je hem kruiden, bijv; de Cool-Mix. bij ons te koop in de webshop.
  • Na de zomer… als alle hitte dagen voorbij zijn kunnen je konijnen wat extra hulp gebruiken om hun weerstand weer op pijl te krijgen. Daarvoor kan je de Na-ZomerBoostMix gebruiken.  Deze mix helpt je konijn om zijn koelsysteem te herstellen (niet bij acute overhitting uiteraard)  en geeft extra vitamines om het lichaam te ondersteunen bij herstel.  Natuurlijk kan je deze mix in onze webshop kopen.